Imperial war museum
Imperial war museum

Imperial War Museum, London

dBx Acoustics worked alongside our regular clients, Reds 10, on a new 1,500 sq m three storey office building with collaborative, creative and flexible workspace for 180 staff at the Imperial War Museum in London.

Our role included:

  • Noise survey and noise impact assessment for planning.
  • BS4142 assessment of noise from external plant.
  • Acoustic design of the building included glazing and ventilation, airborne and impact sound insulation and room acoustic conditions.
  • Troubleshooting pre-completion to identify items of plant which were generating higher levels of noise than anticipated.
  • Documentation to support award of BREEAM credits HEA05 and POL05
  • Post-completion verification measurements to demonstrate compliance with planning conditions relating to plant noise.
Imperial war museum

dBx helps boost productivity in co-working space

As the workplace evolves, more and more people are working flexibly – whether that be late at night, from a sun terrace in Italy, or in a specially designed co-working space.

Clockwise provide the latter – contemporary private offices and shared workspace with flexible membership plans. With sites in Belfast, Edinburgh and Glasgow, we were delighted to be asked to work on their “new kid on the dock” at the iconic Edward Pavilion on Liverpool’s world-famous Albert Dock.

Appointed by international construction company Ardmac in 2018 and working alongside architects 74, we were asked to help with specifying partitions between the workspaces. Sound insulation is very important for bustling co-working spaces, helping to provide settings that support different activities, such as having private conversations, focused/individual work and collaborative sessions.

We assisted the partition specification and detailing to maintain sound insulation between different workspaces while ensuring we didn’t impact the fabric of the building, which is a 19th century warehouse with preserved original features, including cast iron columns, Victorian brickwork and barrel vaulted ceilings.

We also worked on building services noise control, particularly on the upper floor, which features air handling units sitting on plant decks suspended within the open plan office space.

A historic building on a historic site, we’re proud to have worked on this challenging and exciting project.

","versionString":"wp\/v2\/"}; /* ]]> */