dBx Services

dBx Acoustics News

Acoustic Design and the WELL Building Standard

Various environmental characteristics can have direct impacts on mental health and well-being, such as housing, crowding, noise, indoor air quality, and light The WELL Building Standard, originally introduced in the US, [...]
Read more

What Is An Acoustic Consultant, Anyway?

All of the technical staff at dBx Acoustics, and at other consultancies, would describe themselves as acoustic consultants. Broadly speaking, we would define an acoustic consultant as a qualified specialist. They may [...]
Read more

The Flaw in the STEM System

I am writing this on Women in STEM day. I’m one of those women, and I’ve never really thought about it before. Why is it that women still aren’t routinely considering [...]
Read more

Sustainability in Acoustic Design

Despite the great advances made in the rest of the industry in recent years, with new and more sustainable methods of construction being developed constantly, the world of acoustic consultancy [...]
Read more

dBx helps boost productivity in co-working space

As the workplace evolves, more and more people are working flexibly – whether that be late at night, from a sun terrace in Italy, or in a specially designed co-working space.

Clockwise provide the latter – contemporary private offices and shared workspace with flexible membership plans. With sites in Belfast, Edinburgh and Glasgow, we were delighted to be asked to work on their “new kid on the dock” at the iconic Edward Pavilion on Liverpool’s world-famous Albert Dock.

Appointed by international construction company Ardmac in 2018 and working alongside architects 74, we were asked to help with specifying partitions between the workspaces. Sound insulation is very important for bustling co-working spaces, helping to provide settings that support different activities, such as having private conversations, focused/individual work and collaborative sessions.

We assisted the partition specification and detailing to maintain sound insulation between different workspaces while ensuring we didn’t impact the fabric of the building, which is a 19th century warehouse with preserved original features, including cast iron columns, Victorian brickwork and barrel vaulted ceilings.

We also worked on building services noise control, particularly on the upper floor, which features air handling units sitting on plant decks suspended within the open plan office space.

A historic building on a historic site, we’re proud to have worked on this challenging and exciting project.

","versionString":"wp\/v2\/"}; /* ]]> */