dBx Acoustics

SoundBx

SoundBx (pronounced Soundbox) is our way of helping you make informed acoustic design decisions. We know that it’s difficult to know whether reducing reverberation time by 0.2 seconds, or increasing sound insulation by 5dB, will really make much of a difference, and in particular, whether the improvement is worth the additional materials cost.

Using SoundBx, we’ll create audio files so that you can audition different options over headphones from the comfort of your desk. This allows our clients to obtain the perfect balance between cost, and acoustic performance, without feeling lost in a sea of numbers.

If you’d like us to help you to understand your project, get in touch!

Submit your comments or questions to us here:

dBx helps boost productivity in co-working space

As the workplace evolves, more and more people are working flexibly – whether that be late at night, from a sun terrace in Italy, or in a specially designed co-working space.

Clockwise provide the latter – contemporary private offices and shared workspace with flexible membership plans. With sites in Belfast, Edinburgh and Glasgow, we were delighted to be asked to work on their “new kid on the dock” at the iconic Edward Pavilion on Liverpool’s world-famous Albert Dock.

Appointed by international construction company Ardmac in 2018 and working alongside architects 74, we were asked to help with specifying partitions between the workspaces. Sound insulation is very important for bustling co-working spaces, helping to provide settings that support different activities, such as having private conversations, focused/individual work and collaborative sessions.

We assisted the partition specification and detailing to maintain sound insulation between different workspaces while ensuring we didn’t impact the fabric of the building, which is a 19th century warehouse with preserved original features, including cast iron columns, Victorian brickwork and barrel vaulted ceilings.

We also worked on building services noise control, particularly on the upper floor, which features air handling units sitting on plant decks suspended within the open plan office space.

A historic building on a historic site, we’re proud to have worked on this challenging and exciting project.

","versionString":"wp\/v2\/"}; /* ]]> */