Green Acres Woodland Burials, Rainford

dBx Acoustics Ltd was appointed to provide the acoustic design for the new Green Acres Woodland Burial Park at Rainford, Merseyside. The project completed in March 2014 at a construction cost of £2.5 million.

The complex comprises a ceremonial hall (pictured), family room, reception area and offices as well as areas for grounds staff. For this project, key acoustic concerns included a peaceful atmosphere with excellent speech intelligibility in the ceremonial hall, and a high level of acoustic separation between public and staff areas and to the family room.

dBx Acoustics worked closely with both the Client and Architect to understand their aspirations for the space, using acoustic models to develop a timber solution compatible with the natural and sustainable principles of the project design.

dBx helps boost productivity in co-working space

As the workplace evolves, more and more people are working flexibly – whether that be late at night, from a sun terrace in Italy, or in a specially designed co-working space.

Clockwise provide the latter – contemporary private offices and shared workspace with flexible membership plans. With sites in Belfast, Edinburgh and Glasgow, we were delighted to be asked to work on their “new kid on the dock” at the iconic Edward Pavilion on Liverpool’s world-famous Albert Dock.

Appointed by international construction company Ardmac in 2018 and working alongside architects 74, we were asked to help with specifying partitions between the workspaces. Sound insulation is very important for bustling co-working spaces, helping to provide settings that support different activities, such as having private conversations, focused/individual work and collaborative sessions.

We assisted the partition specification and detailing to maintain sound insulation between different workspaces while ensuring we didn’t impact the fabric of the building, which is a 19th century warehouse with preserved original features, including cast iron columns, Victorian brickwork and barrel vaulted ceilings.

We also worked on building services noise control, particularly on the upper floor, which features air handling units sitting on plant decks suspended within the open plan office space.

A historic building on a historic site, we’re proud to have worked on this challenging and exciting project.

","versionString":"wp\/v2\/"}; /* ]]> */