derian house children's hospice
derian house children's hospice

Derian House – Fit for the Future

dBx Acoustics Ltd was delighted to be acoustic consultant for Derian House Children’s Hospice‘s Fit For The Future’ £1.6 million refurbishment scheme.

We worked with 10Architect and Scott Hughes Design to produce a cost effective acoustic design which resolved acoustic issues experienced by the staff and by the visiting children, young adults, and their families. This included enhancing privacy between family flats and between sensitive spaces, improving accessibility by controlling acoustic conditions in office, messy play, sensory and dining areas, and ensuring new building services noise levels were appropriately controlled.

The project completed in January 2020 and we are pleased to have played our part in ensuring Derian House is fit for another 25 years (or more!) providing palliative, specialist respite and end of life care for children and young adults throughout the North West region. Read more about the project here.

dBx helps boost productivity in co-working space

As the workplace evolves, more and more people are working flexibly – whether that be late at night, from a sun terrace in Italy, or in a specially designed co-working space.

Clockwise provide the latter – contemporary private offices and shared workspace with flexible membership plans. With sites in Belfast, Edinburgh and Glasgow, we were delighted to be asked to work on their “new kid on the dock” at the iconic Edward Pavilion on Liverpool’s world-famous Albert Dock.

Appointed by international construction company Ardmac in 2018 and working alongside architects 74, we were asked to help with specifying partitions between the workspaces. Sound insulation is very important for bustling co-working spaces, helping to provide settings that support different activities, such as having private conversations, focused/individual work and collaborative sessions.

We assisted the partition specification and detailing to maintain sound insulation between different workspaces while ensuring we didn’t impact the fabric of the building, which is a 19th century warehouse with preserved original features, including cast iron columns, Victorian brickwork and barrel vaulted ceilings.

We also worked on building services noise control, particularly on the upper floor, which features air handling units sitting on plant decks suspended within the open plan office space.

A historic building on a historic site, we’re proud to have worked on this challenging and exciting project.

","versionString":"wp\/v2\/"}; /* ]]> */