Dry Ice Scotland Logo
Dry Ice Scotland Logo

Dry Ice Scotland

During 2021 dBx Acoustics provided a noise survey and noise impact assessment for Dry Ice Scotland’s new facility in Dumfries. Adjacent to an existing anaerobic digestion plant, the dry ice plant uses carbon dioxide generated in the anaerobic digestion process to produce dry ice which is then used in the food, aerospace, and pharmaceutical sectors.

The noise assessment was carried out in accordance with the specific requirements of SEPA (Scottish Environmental Protection Agency) including a desktop survey, on- and off- site monitoring, noise modelling and demonstration that BAT (best available techniques) for noise control had been included in the design.

A noise model of the site was created, calibrated against the noise levels measured on site, which allowed us to assess the impact of the new plant on the nearby residential properties. The model then allowed mitigation measures to be explored (including noise barriers and attenuation of individual plant items) to avoid any adverse noise impact at the surrounding properties.

dBx helps boost productivity in co-working space

As the workplace evolves, more and more people are working flexibly – whether that be late at night, from a sun terrace in Italy, or in a specially designed co-working space.

Clockwise provide the latter – contemporary private offices and shared workspace with flexible membership plans. With sites in Belfast, Edinburgh and Glasgow, we were delighted to be asked to work on their “new kid on the dock” at the iconic Edward Pavilion on Liverpool’s world-famous Albert Dock.

Appointed by international construction company Ardmac in 2018 and working alongside architects 74, we were asked to help with specifying partitions between the workspaces. Sound insulation is very important for bustling co-working spaces, helping to provide settings that support different activities, such as having private conversations, focused/individual work and collaborative sessions.

We assisted the partition specification and detailing to maintain sound insulation between different workspaces while ensuring we didn’t impact the fabric of the building, which is a 19th century warehouse with preserved original features, including cast iron columns, Victorian brickwork and barrel vaulted ceilings.

We also worked on building services noise control, particularly on the upper floor, which features air handling units sitting on plant decks suspended within the open plan office space.

A historic building on a historic site, we’re proud to have worked on this challenging and exciting project.

","versionString":"wp\/v2\/"}; /* ]]> */